Reklamacije

Prodavnica GamesBox je maksimalno posvećena kupcima i njihovom zadovoljstvu. Zato činimo sve što je u našoj moći da vam iskustvo kupovine u GamesBox-u učinimo što prijatnijim. Želimo da kupljeni sadršaj do vas stigne bez oštećenja bilo koje vrste i da ga dugo koristite.

U GamesBox-u se briga o kupcima nastavlja i nakon kupovine, kroz našu Službu za brigu o potrošačima. Služba za brigu o potrošačima je na raspolaganju svim kupcima koji iskuse bilo kakav problem ili žele da ulože reklamaciju bilo koje vrste. Više o načinima i mjestima prijema reklamacija možete pročitati u nastavku teksta.

Način i mjesta prijema reklamacije

Kupovinom prozivoda na GamesBox-u dobijate nalog na kojem se nalazi originalna igra. Nismo u mogućnosti ponuditi povraćaj novca ukoliko vam je nalog već isporučen. Povraćaj novca je moguće ostvariti samo ukoliko je dokazano da je nalog ili digitalni ključ neispravan. Digitalni proizvod nije moguće vratiti zbog nezadovoljstva u igri ili nemogućnosti vaše konzole ili računara da podrži kupljeni sadržaj. Nakon izvršene kupovine, pristajete na direktnu isporuku, čime gubite pravo za otkazivanje.

GamesBox se obavezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan te odgovara opisu proizvoda navedenom na www.gamesbox.me

GamesBox ne preuzima nikakvu odgovornost za greške kupaca, proizvode pogrešno kupljene ili bilo koje druge greške koje se odnose na Vaše postupke prilikom kupovine na www.gamesbox.me  

Potrošač može da izjavi reklamaciju radi ostvarivanja svojih prava, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, na sljedeće načine: telefonskim putem, pisanim putem, elektronskim putem, odnosno na trajnom nosaču zapisa, uz dostavu fiskalnog računa ili drugog dokaza o kupovini na uvid (kopija fiskalnog računa, slip, izvod iz banke i slično).

Kontakt:

[email protected]
Call centar: +382 67 402 430